Logarska dolina

 

Logarska dolina

 

Oddaljenost: 70 km Čas vožnje: 60 min

Pot nas pelje skozi Velenje do Mozirja, kjer vstopimo v savinjski svet in nato pospremimo alpsko lepotico po poti navzgor do njenega izvira. Vožnja bo gotovo prijetna ob lepem panoramskem pogledu na razgibano zeleno pokrajino in strugo reke, ki je v zgornjem toku še vedno kristalna in neokrnjena. Ob poti bomo spoznali staro dejavnost tukajšnjih ljudi – splavarjenje in slišali pripoved o navadah splavarjev.

Logarska dolina, ki čaka na koncu poti, je gotovo vredna časa in prevoženih kilometrov. Obdana z vencem gora, ki začenjajo kamniško-savinjsko pogorje. Tu, pod Okrešljem, izvira Savinja in začenja svojo pot v prekrasnem slapu Rinka, do katerega izletniki prispejo po kratkem sprehodu. Ogleda vreden je tudi slap Plesnik, v katerem se zbirajo vode izpod Logarske peči. Kristalna voda je primerna tudi za knajpanje, ki ga naši gostje že poznajo, in upamo, da tudi čutijo njegove ugodne učinke. Ob povratku je ob dogovoru s skupino in proti doplačilu možen tudi obisk Savinjskega gaja v Mozirju.

Opis poti

Izpred hotela Vita krenete levo proti centru Dobrna. V krožnem križišču krenete desno in peljete proti bencinski črpalki, tam zopet zavijete desno ter peljete vse do križišča v Črnovi v katerem vas pot naprej vodi desno proti mestu Velenje. Ko pridete v Velenje, pot nadaljujete naravnost čez vsa semaforizirana križišča v smeri Šoštanj. Ko pridete do križišča, ki vas napoti desno za Šoštanj, levo pa za Mozirje, krenete levo proti Mozirju. Tupeljete mimo krajev Lokovica, Šmartno ob Paki, Skorno in Gorenje. Nato pridete do križišča, kjer krenete desno zopet za smer Mozirje. Cesta vas vodi vse do kraja Ljubno ob Savinji in Luče. Pot nadaljujete mimo krajev Luče, Raduha in Solčava. Nato pa se vam že počasi začne odpirati pogled na prelepo Logarsko dolino. Od tam naprej pa vas bo srce vodilo samo!

Kontakt

Logarska dolina d.o.o.,
Logarska Dolina 9, 3335 SOLČAVA,
t: 03 838 90 04,
f: 03 838 90 03,
e: info@logarska.si,
www.logarska-dolina.si