Izletniška kmetija Pri Minki

Oddaljenost: 1 km Čas hoje: 10 min

Opis poti iz centra Dobrne

Izpred Hotela Vita vas kilometer dolga pešpot v smeri Paškega Kozjaka najprej vodi mimo Galerije Kapelica in Švicarije ter stavbe nekdanjega Kina. Po približno petsto metrih prijetne hoje po ravnini prispete do razkrižja treh cest, kjer izberete srednjo in po nekaj korakih navkreber na desni strani zagledate prepoznavni znak kmetije, in sicer smejoči se keks.

Ob prihodu vas bo verjetno prvi pozdravil Rajko, prijazen in navihan osliček, katerega »značilni glas seže v deveto vas«. Pri Minki vam postrežejo s pestro izbiro domačih aperitivov (npr. borovničevec, orehovec, slivovka itn.), zeliščnih čajev, sokov, turško kavo in belim ali rdečim vinom. Če si ob tem zaželite še kaj za pod zob, vam z veseljem pripravijo narezek iz domačih suhomesnatih izdelkov. Te je poleg ocvirkov, paštet in različnih namazov mogoče kupiti tudi v njihovi trgovini. Poleg tega vas oskrbijo še z ozimnico (npr. čemaž v bučnem ali olivnem olju, vložene kumarice, mešana solata, slivova marmelada itn.), v poletnih mesecih pa vam je na voljo še sezonska zelenjava z domačega vrta. Trgovina obratuje vsak četrtek med 15.00 in 19.00 in petek med 10.00 in 14.00 uro.

Minko, po kateri je izletniška kmetija dobila svoje ime, gostje od blizu in daleč najbolj poznajo po izjemno pestri ponudbi različnih slaščic. Ob predhodnem naročilu vam pripravi vse, od jabolčnega ali skutnega zavitka, gibanice, sladkih skutnih štrukljev, do medenjakov, mešanega čajnega peciva, potice in še marsikaj. Ob sobotah dopoldne se lahko z Minkinimi dobrotami okrepčate na tržnici poleg občinske stavbe v središču Dobrne, kjer vam občasno ponudijo še kakšno novost, pripravljeno po trenutnem navdihu. Tisti, ki ne utegnete ob sobotah, pa jih lahko srečate praviloma vsako nedeljo dopoldne v avli Hotela Vita.

Če imate raje jedi »na žlico« oziroma želite svoje najbližje pogostiti z menijem po vaših željah, skupine do 30 oseb ob predhodnem naročilu pogostijo v kmečki sobi, kjer se je mogoče v hladnih zimskih mesecih pogreti ob krušni peči.
Poleg tega vam edinstven ambient Izletniške kmetije Pri Minki pričarajo umetniška dela najmlajše članice družine, akademske slikarke Suzane Švent.

Ker se trudijo nenehno dopolnjevati svojo ponudbo, vas vljudno vabijo, da se o njej na facebooku ali tviterju prepričate kar sami, še bolj veseli pa bodo vašega obiska.

Naslov:
Klanc 29, 3204 Dobrna

Kontakt

Tel: 03 577 83 33
Gsm: +386 31 78 36 29
Mail: pri.minki@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/izletniskakmetijaPRIMINKI‎
Twitter: https://twitter.com/PriMinki

Brošura poti po Dobrni (.pdf – 5 Mb)

Za ogled dokumentov potrebujete nameščen Acrobat Reader, ki ga lahko brezplačno snamete tukaj: Acrobat Reader

Ker se trudijo nenehno dopolnjevati svojo ponudbo, vas vljudno vabijo, da se o njej na facebooku ali twiterju prepričate kar sami, še bolj veseli pa bodo vašega obiska.