Kmetija Marovšek

Oddaljenost: 3 km Čas hoje: 56 min

Kmetija Marovšek leži na obronkih Paškega Kozjaka v Brdcah nad Dobrno in nudi možnost preživljanja prostega časa v naravnem okolju podeželja, spoznavanja rastlinskega in živalskega sveta ter življenja in dela na kmetiji, predvsem pa organiziranja raznih srečanj, piknikov, družabnih dogodkov in prireditev.
Stara kmečka klet, preurejen stari hlev in kovačnica so vsebinsko povezani v pristno domače okolje primerno za piknik in druge prireditve. Na razpolago so urejene sanitarije, pokriti prostor s cca 100 sedeži, priročna kuhinja ob zunanjem kaminu in kmečki peči, pitna mrzla in topla voda ter elektrika.
Gibanja željni obiskovalci, lahko pridete na piknik tudi peš iz Dobrne po Anini poti iz Hudičevega Grabna. Od jame Ledenice se vzpenjate po Anini poti slabih dvajset minut ob hudourniškem potočku do gozdne vlake, ki vas pripelje na »Zapoule« kmetije Marovšek. Tu se odpre lep pogled na položne travnike in gozdne obronke kmetije ter okoliško hribovje.
Okolica nudi veliko možnosti za raznovrstne aktivnosti na urejenih travnih površinah, sprehode v naravo, možni so daljši pohodi po poteh Paškega Kozjaka, ogled stare kočlarske hiše s črno kuhinjo na domačiji Šumej, itd.

Kontakt

Brecl Branko, Eva,
Brdce 2a, 3204 Dobrna,
t: 031 259 636 – Branko Brecl, 041 205 732 – Eva Brecl,
e: branko.brecl1@gmail.com,
w: www.piknik-marovsek.si