Nastavitve piškotkov

Preventivni managerski pregledi

V Termah Dobrna smo pripravili ponudbo preventivnih pregledov za vse tiste, ki želijo z zgodnjim diagnosticiranjem preprečiti nastanek kronične bolezni ali celo prezgodnjo smrt.

Rehabilitacija po operaciji prostate

Včasih se bolezen prikrade do nas nepričakovano. Četudi nas preseneti, nam volje ne sme vzeti. Mi smo tu z vami, da prebrodite težave, se jim izognete in vsak dan znova pozdravite sonce.

Ozdravili smo urinsko inkontinenco

Ozdravili smo urinsko inkontinenco! V Termah Dobrna deluje ambulanta za preventivo in konzervativno zdravljenje urinske inkontinence žensk! Sodobne metode in strokovnost.

Celostna obravnava limfedema

Na področju rehabilitacije ginekoloških rakavih obolenj smo naredili korak naprej in odprli ambulanto za obravnavo limfedemov, ki so lahko tudi posledica operacije, odstranitve bezgavk, obsevanj in kemoterapije.

Zdravljenje neplodnosti

Zdravljenje neplodnosti na naraven način, z zdravilnimi faktorji. Celosten pristop zdravljenja z naravnimi sredstvi, postopki fizikalne medicine, psihološko podporo in dietno prehrano.

Najdaljšo tradicijo imajo Terme Dobrna na področju zdravljenja ginekoloških obolenj z naravnimi in medicinskimi dejavniki.

V sklopu Medicinskega centra deluje ambulanta, laboratorij in terapevtski center. Opravljamo preventivne in kontrolne preglede, posvete s specialisti, poleg tega pa tudi nekatere laboratorijske preiskave, meritve gostote kostnega tkiva in ultrazvočno diagnostiko.

Predavanja
- področje travmatologije: r. prof. dr. Radko KOMADINA, dr.med., svetnik, spec. splošne kirurgije in spec. travmatologije
- področje travmatologije: Božidar BUHANEC, dr. med., specialist splošne kirurgije
- področje psihiatrije: Leonarda LUNDER, dr.med. spec. psihiatrije
- področja urinske inkontinence: prof.doc.dr. sc. Adolf LUKANOVIĆ, dr. med., specialist ginekolog, porodničar
- področje nevrologije: dr. Robert ČATER spec. nevrolog
- področje nevrologije: Iwona Ewa KOSI, dr.spec.nevrologije
- področje ginekologije: Mariusz KOSI, dr.med.spec.ginekologije, akupunkturolog

Samoplačniške specialistične ambulante

NEVROLOŠKA AMBULANTA – NOVO
Zdravnik: Iwona Ewa KOSI, dr.spec.nevrologije
Datum: četrtek, 2x mesečno

GINEKOLOŠKA AMBULANTA – NOVO
Zdravnik: Mariusz KOSI, dr.med.spec.ginekologije, akupunkturolog
Datum: petek, 2x mesečno

PSIHOTERAPEVTSKA POSVETOVALNICA – NOVO
Zdravnik: Leonarda LUNDER, dr.med. spec. psihiatrije
Datum: 2x mesečno

BREZPLAČNA AMBULANTA FIZIOTERAPIJE ZA SPREJEM IN SVETOVANJE
Datum: ponedeljek – petek, med 7.00 in 11.00,  recepcija Medicinskega centra

Več o ambulanti

Vsakodnevno se srečujemo z novostmi, ki so vedno pogosteje takšne narave, da posegajo v naše dosedanje pravice, tudi pravico do zdravja oziroma do povrnitve le tega. Trudimo se jih vplesti v naša življenja in se prilagoditi spremembam, poiskati način, da ne čutimo vpliva njihove škodljive plati. Za to se, s predanim delom, strokovnostjo in predvidevanji na podlagi izkušenj, za bolnike trudimo tudi vsi mi, zaposleni v Termah Dobrna.

Iz tega razloga smo se odločili, da našim gostom ponudimo možnost, da za svoje zdravje poskrbite takoj. Vemo, da se vam porajajo mnoga vprašanja o možnostih rehablitacije glede na vaše zdravstveno stanje in koriščenju terapevtskih obravnav, ki so trenutno še brez odgovorov. Pokličite nas, radi vam bomo pomagali v naši Ambulanti fizioterapije za sprejem in svetovanje.

Obrnite se na naše sodelavce, ki vam bodo radi pomagali z odgovori.

Izkoristite brezplačni storitvi:
- svetovanja in predpis (dodatnih) samoplačniških terapij
- posvet z dipl. fizioterapevtom o vašem zdravstvenem stanju in možnostih koriščenja ustreznih dodatnih terapij ali specialističnih fizioterapevtskih obravnav


ORTOPEDSKA AMBULANTA – NOVO!
Zdravnik: dr. Andrej STRAHOVNIK, spec. ortoped
Datum: 1 x mesečno, po dogovoru

AMBULANTA ZA ŽILNO KIRURGIJO
Zdravnik: dr.sci.med. Janez ZIMMERMANN, spec.kirurg
Datum: 1 x mesečno, po dogovoru (prvi pregled je brezplačen)

Več o specialistu

J. Zimmermann, dr. med., spec. kirurg je direktor Centra za zdravljenje venskih bolezni in limfnega edema Maksimed d.o.o. iz Portoroza. Po maturi na Poljanski gimnaziji v Ljubljani je izobraževanje nadaljeval s študijem medicine v Zahodnem Berlinu, kjer je sprva specializiral travmatologijo. V desetletju intenzivnega strokovnega dela v deželnih in zasebnih bolnišnicah v Nemčiji je kmalu tudi doktoriral, vendar se za znanstveno delo na univerzi nato ni odločil. Namesto tega je odprl zasebno ordinacijo, kjer je opazil, da velik del populacije trpi zaradi venskih bolezni v raznih stadijih, vse do kronične golenje razjede. Ko je opravil še specializacijo iz splošne kirurgije, se je osredotočil na posebno kirurško zdravljenje venskih bolezni. To preizkušeno in splošno znano metodo po svoji vrnitvi v Slovenijo že leta uspešno uporablja v svoji dnevni kliniki v Portorožu.


Več o ambulanti

K nam prihajajo pacienti, ki imajo različne težave z nogami. Te se lahko kažejo tako, da vam noge tekom dneva otečejo, so težke, nemirne, vas bolijo ko hodite / ko mirujete, čutite vročino / mraz v nogah, imate kožo v predelu gležnjev temneje obarvano, imate krče v nogah, imate golenjo razjedo … Ko govorimo o limfnem edemu kot posledici težav z limfnim ožiljem in bezgavkami, morda po onkoloških operacijah ali iz vam neznanega vzroka, se lahko pojavi tudi otekanje rok. Naloga našega specialista pri prvem pregledu pacienta je, da ugotovi za bolezen katerega žilja gre – arterijskega, venskega ali limfnega.

Kadar gre za napredovano stopnjo venskih bolezni, vam bomo rešitev ponudili v naši dnevni kliniki, kjer v lokalni anesteziji z minimalno invazivno kirurško metodo zdravimo vensko insuficienco vse do “odprtih ran”, za kar smo prav posebej specializirani. Po krajšem, dobro uro trajajočem posegu, kjer ven ne odstranjujemo, pač pa jih ohranite, vstanete in odidete domov. Dan ali dva po posegu si glede na počutje lahko organizirate nekaj več počitka, nato ste spet pripravljeni za običajna vsakodnevna opravila. Čakalne dobe pri nas ni, na vrsti ste lahko v 2 – 3 tednih. Delamo celo leto brez daljše prekinitve v poletnih mesecih, saj so takrat venske težave še bolj izrazite, velikokrat je pomoč nujna.

Tudi v primeru limfnega edema vam lahko pomagamo v naši ordinaciji, kjer rešitev ni operativna, pač pa kompleksna štiristopenjska fizikalna terapija, o kateri izveste več ob diagnosticirani bolezni. Zdravimo po uveljavljenih evropskih smernicah ob sodelovanju z bolnišnicami in kolegi, specializiranimi za limfni edem, iz Avstrije.


ULTRAZVOČNA DIAGNOSTIKA
Zdravnica: Suzana Isaković-Vidović, dr. med. specialistka radiologije
Datum: 1 x mesečno, ob četrtkih od 16. ure dalje

UROLOŠKA AMBULANTA
Zdravnik: Ljubo KORŠIČ, dr.med.,spec. urolog
Datum: 1 x mesečno
Od-do: od 15.00 dalje

GINEKOLOŠKA AMBULANTA
Zdravnik: prof.doc.dr. sc. Adolf LUKANOVIĆ, dr. med., specialist ginekolog, porodničar
Datum: 1x mesečno, vsak prvi petek v mesecu
Naročite se lahko na telefon +386 (0)3 78 08 141

INTERNISTIČNA (cikloergometrija)
Zdravnik: Alenka FORTE, dr.med., spec.interne medicine
Datum: po predhodnem dogovoru

DISPANZER ZA ŽENSKE (s koncesijo)
Zdravnik: Marija OCVIRK, dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Datum: ponedeljek, sreda, četrtek, petek od 7.00 do 10.00, v torek od 15.00 do 18.00
Naročite se lahko osebno ali po telefonu (03 78 08 144): v ponedeljek, sredo, četrtek, petek od 8.00 do 10.00, v torek od 15.00 do 18.00, po pošti (Terme Dobrna d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna) ali na elektronski naslov ginekologija@terme-dobrna.si.
Čakalne dobe: – nujno, v 24 urah
- hitro, 7 dni
- redno, 2 meseca
Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama je Cvetka Koželj, dipl. med. sestra

NEVROLOŠKA AMBULANTA
Zdravnik: Emil ČATER, dr.med., spec. nevrolog in akupunkturolog
Nevrološki pregledi z izvidom, izvajanje akupunkture vsak ponedeljek od 11. ure dalje
Datum: po predhodnem dogovoru

NEVROKIRURŠKA AMBULANTA
Zdravnik: asist. Matjaž VORŠIČ, dr. med. specialist nevrokirurg
Datum: enkrat mesečno, po predhodnem dogovoru

Več o specialistu

Asist. Matjaž Voršič, dr. med. je zaposlen v Univerzitetnem Kliničnem Centru Maribor kot specialist nevrokirurg.

Po uspešno zaključeni osnovni šoli Bojana Ilicha v Mariboru in treh letnikih na Srednji naravoslovni šoio Miloša Zidanška v Mariboru, je četrti letnik opravljal na katoliški srednji šoli Bishop Kelley v Tulsi, Oklahoma, v Združenih državah Amerike.

Študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani, na Odseku za medicino, je uspešno končal septembra 1997, in si pridobil naziv doktor medicine. Da bi poglobil svoje znanje iz medicine, se je vpisal na tretjo stopnjo na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Pravkar zaključuje magistrsko nalogo pod mentorstvom akad. prof. dr. V. V. Dolenca, dr. med.

Februarja 1998 je začel svoje delo kot sekundarij v Kliničnem centru v Ljubljani in ga julija 1998 tudi zaključil. Leta 1998 se je zaposlil v Splošni bolnišnici Maribor na oddelku za nevrokirurgijo in pridobil specializacijo iz nevrokirurgije. Tekom specializacije je objavil več člankov v znanih znanstvenih revijah. Specialistični izpit je opravil leta 2004 in si pridobil naziv specialist nevrokirurg.

Leta 2005 je bil na Medicinski fakulteti v Mariboru izvoljen za asistenta pri predmetih anatomija in nevrokirurgija in od takrat uspešno sodeluje pri pouku in vajah študentov medicine.

Kot specialist nevrokirurg je objavil več člankov v znanstvenih revijah tako doma kot v tujini. V zadnjem času se posveča predvsem zdravljenju bolezni hrbtenic. V okviru tega je oktobra 2008 organiziral mednarodno srečanje in delavnico Maribor Spine o kirurškem zdravljenju bolezni ledvene hrbtenice.


Več o ambulanti

V nevrokirurški ambulanti obravnavamo v prvi vrsti vse bolezni in težave, ki zajemajo živčni sistem – možgane, hrbtenjačo in periferne živce. Po natančnem pregledu nevrokirurg oceni ali je potrebno kirurško zdravljenje omenjenih težav in le tega nato v kolikor je potrebno ustrezno tudi opravi. Obravnavamo bolnike s sumom na žilne možganske bolezni, stanja po poškodbi glave, možganske tumorje in druge.

Posebej natančno obravnavamo vse bolezni, ki zajemajo hrbtenico – od bolečin v ledvenokrižnem in vratnem predelu, kot bolečine, ki se širijo v noge ali roke. Opravljamo vse operativne posege tako v ledvenem kot tudi vratnem predelu in pri tem uporabljamo najnovejšo tehnologijo, ki zajema umetne medvretenčne ploščice, dinamične vijake in drugo, kar pripomore k ozdravitvi in hkrati ohranitvi funkcije hrbtenice.
Tako v naši ambulanti pregledamo vse, ki imajo postavljen sum na kilo medvretenčne ploščice (diskus hernijo), zožitev spinalnega kanala (stenoza), premik vretenc (spondilolisteza) in drugo.

Obravnavamo tudi bolezni zapestnih in komolčnih prehodov – sindrom karpalnega kanala, sindrom kubitalnega kanala in jih tudi hitro in učinkovito operiramo.

V naši ambulanti boste deležni hitrega, strokovnega in natančnega pregleda in obravnave s strani specialista nevrokirurga asist. Matjaža Voršiča dr. med.


INFORMACIJE
RECEPCIJA MEDICINSKEGA CENTRA (hotel Vita, II. nadstropje)
t: 03 78 08 140
f: 03 78 08 146
e: zdravstvo@terme-dobrna.si
Cvetka Koželj, glavna medicinska sestra
t: 03 78 08 169
e: cvetka.kozelj@terme-dobrna.si
Medicinske sestre
t: 03 78 08 141
GINEKOLOŠKA AMBULANTA
t: 03 78 08 144 (po delovnem času ambulante)
Datum: ponedeljek, sreda, četrtek, petek od 7.00 do 10.00, v torek od 15.00 do 18.00
Naročite se lahko osebno ali po telefonu: v ponedeljek, sredo, četrtek, petek od 8.00 do 10.00, v torek od 15.00 do 18.00, po pošti (Terme Dobrna d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna) ali na elektronski naslov ginekologija@terme-dobrna.si.
FIZIOTERAPIJA
Patricija Goubar, vodja fizioterapije
t: 03 78 08 139
Naročanje na terapije
t:03 78 08 143 ali 051 395 564 vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure
e: ambulanta.fth@terme‐dobrna.si

OBRATOVALNI ČAS
- ponedeljek – petek: 07.00 – 20.00
- sobota: 07.00 – 19.00


Zapri

SPLETNA TRGOVINA
klik do dobrega počutjaSpletna trgovina - vsa ponudba na enem mestu.