Ambulanta za klinično logopedijo

Po končanem zdravljenju na nevroloških oddelkih v bolnišnicah so nekateri bolniki po preživeli možganski kapi vključeni v rehabilitacijske programe v različnih ustanovah. Za bolnike z afazijo (govorno jezikovna motnja, ki je posledica možganske kapi), je zelo pomembno, da se srečajo z logopedom.

Cilji logopedske obravnave so:

  • spodbujanje in izboljšanje sposobnosti sporazumevanja,
  • pomoč bolniku z afazijo pri razvijanju različnih načinov pri sporazumevanju,
  • krepitev ohranjenih in razvijanje novih sposobnosti za premagovanje težav pri sporazumevanju ter
  • svetovanje in izobraževanje ljudi iz bolnikove okolice za spodbujanje sporazumevanja in pomoč pri uresničevanju bolnikovih želja in potreb.

V naši ambulanti boste pod vodstvom mag. Nade Žemva, specialistke klinične logopedije, deležni osebnega in poglobljenega pristopa, hkrati pa vam bo pomagala razumeti vaše probleme, se z njimi soočiti in jih reševati.

Cenik

Logopedski pregled in ocena govorne jezikovne sposobnosti  50,00 €

Cenik velja od 07. 01. 2021. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

mag. prof. Kaja Polajžar

mag. prof. logopedinja-surdopedagoginja, specializantka klinične logopedije

Kaja Polajžar, mag. prof. logo. zaposlena v Splošni bolnišnici Celje, kjer na oddelku za medicinsko rehabilitacijo in nevrološkem oddelku obravnava paciente z nevrološko pogojenimi motnjami govora in komunikacije, ter motnjami požiranja, ki so posledica motenj centralnega živčnega sistema. Prav tako v sklopu otorinolaringološkega oddelka, obravnava paciente z avdiološko patologijo.
Študij logopedije je na pedagoški fakulteti v Ljubljani z odliko zaključila leta 2016, z magisterijem v sklopu katerega je izvedla klinično raziskavo o motnjah gibljivosti glasilk na funkcije grla. Trenutno opravlja podiplomsko izobraževanje na medicinski fakulteti, na katedri za otorinolaringologijo, kjer specializira klinično logopedijo.
Redno se udeležuje mednarodnih kongresov, ter različnih izobraževanj, ki obravnavajo nevrološko patologijo, prav tako redno sodeluje pri različnih strokovnih projektih, standardizacijah diagnostičnih testov in kliničnih raziskavah.  

Pokaži več

TERMIN AMBULANTE IN NAROČANJE:

Kaja Polajžar, mag. prof.: 03.07.2021

Potrebna je predhodna rezervacija termina:

  • ponedeljek - petek: 9.00 - 13.00, na telefonski številki: 080 22 15 ali e-naslovu: ambulanta@terme-dobrna.si