Dispanzer za ženske

V ambulanti splošnega dispanzerja za žene s koncesijo, pod vodstvom Marije Ocvirk, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, opravljamo preventivne ginekološke preglede, diagnosticiranje in zdravljenje vseh ginekoloških obolenj in vodenje nosečnosti od začetka do konca. Prav tako smo sestavili posebne zdravstvene programe, ki omogočajo in lajšajo obdobje pred, med in po nosečnosti ter za zdravljenja različnih obolenj, kar pa so vsi posebej prilagojeni za posameznico.

Ordinacijski čas

 • ponedeljek: 16.00 - 19.15
 • torek: 7.00 - 10.15
 • sreda: 7.00 - 10.15
 • četrtek: 7.00 - 10.15
 • petek: 7.00 - 10.15

OBVESTILO: Dispanzer za ženske ne bo deloval v času od 24.02. do 28.02.2020. Pacientke vljudno prosimo, da se v tem času, v nujnih primerih obrnejo na dežurno ginekološko ambulanto Splošne bolnišnice Celje. Zahvaljujemo se za razumevanje.

ČAKALNA DOBA

 • Nujno: 24 ur
 • Hitro: 7 dni
 • Redno: 60 dni

Pooblaščena oseba čakalnega seznama: Amadeja Petković, dipl.m.s.
Število opredeljenih pacientov na dan 30.10.2019, je 2.234. 

NAROČANJE, INFORMACIJE, MOREBITNA PRENAROČANJA, ODPOVEDI TERMINOV IN POSREDOVANJE IZVIDOV

 • Na telefonski številki 03 78 08 144, v času ordinacije
 • Preko e-pošte: ginekologija@terme-dobrna.si
 • Z navadno pošto na naslov Terme Dobrna d.d., Dispanzer za ženske, Dobrna 50, 3204 Dobrna
 • Osebno, v času ordinacije

Strokovna ekipa

Marija Ocvirk

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Marija Ocvirk je specialistka ginekologije in porodništva, zaposlena v Termah Dobrna. Medicinsko fakulteto je končala v Ljubljani leta 1981, specializacijo iz ginekologije pa zaključila leta 1990. Po opravljenem specialističnem izpitu je bila leto dni na izpopolnjevanju v Leverkusnu v Nemčiji, od leta 1994 je delala na ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila vodja perinatologije in namestnica predstojnika oddelka.
Njeno vodilo pri delu je nenehno učenje in izpopolnjevanje na različnih strokovnih področjih. Aktivno in pasivno se udeležuje številnih izobraževanj v Sloveniji v organizaciji Združenja ginekologov in porodničarjev, na Novakovih dnevih, na področju ultrazvočne diagnostike ploda. Dvakrat se je udeležila tečaja iz ultrazvoka pri prof. Kypros Nikolaidesu v Londonu na The Fetal Medicine Foundation.
Leta 1999 je opravila Mednarodno šolo akupunkture in moksibustije v Ljubljani in nato še šolo akupunkture in moksibustije na China Beijing International Acupuncture Training Centre v Pekingu.
Aktivno je sodelovala pri izvedbi projekta Novorojenčku prijazna porodnišnica s pripravo literature in poučevanjem medicinskega kadra na ginekološkem oddelku. Je glavni mentor specializantom ginekologije in porodništva.
Maja 2005 se je zaposlila v Termah Dobrna, kjer se ukvarja z rehabilitacijo žensk po ginekoloških obolenjih. Ženskam predpisuje terapije in spremlja njihovo rehabilitacijo po prebolelem raku na rodilih in raku dojk ali po ginekološki operaciji. Delo dopolnjuje z dispanzerjem na primarnem nivoju, ravno tako v Termah Dobrna.
V Termah Dobrna je s sodelavci pripravila programe za večjo rodnost, pripravo na porod, za ženske v menopavzi, program za obnovitveno rehabilitacijo po operaciji raka na dojkah.
Poleg svojega rednega dela se ukvarja tudi z uvajanjem izboljšav kakovosti v zdravstvu v Termah Dobrna v povezavi s pridobitvijo mednarodne akreditacijo DNV.
Že na začetku strokovnega dela je spoznala, da je zelo pomembno nenehno izobraževanje in spremljanje strokovne literature, kar ji je bilo vselej v veselje in prid. Ugotovila je, da tako najbolje pomaga ženskam v njihovih težavah. Zaveda se, da k uspešnemu delu veliko prispeva tudi prijazen odnos tako do pacientk kot do sodelavcev. Pri delu se ji zdi pomembno, da zna prisluhniti stiskam in težavam svojih bolnic.

Pokaži več