TERMIN AMBULANTE

Leonarda Lunder, dr. med., spec. psihiatrije: 12. 12. 2022 ob 16.15
Branko Brinšek, dr. med. spec., psihiatrije: / 

NAROČANJE

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 13.00 uro ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Psihoterapevtska ambulanta - posvetovalnica

V sedanjem času se je potrebno zavedati, da obisk psihoterapevta ali psihiatra ni več družbena stigma. Vse več ljudi se obrača po pomoč k psihiatrom in psihoterapevtom zaradi vse večjih, stresnih trenutkov, ki jih prinaša današnji način življenja. Duševna stiska ne izbira in se pojavlja v vseh starostnih obdobjih in družbenih statusih.

Utrujenost, upad energije, volje, zanimanja, raztresenost, pozabljivost, pretirana zaskrbljenost, strah, motnje spanja, pomanjkanje samozavesti so lahko povezane z razvojem anksioznih motenj in depresije kot posledica pogostih duševnih stisk, ob današnjem hitrem ritmu življenja, vse večjih zahtevah in izzivih. Brez ustrezne pomoči se lahko simptomi stopnjujejo, vodijo v osamo, izolacijo, kar stanje pogosto le še poslabša.

Psihoterapija je postala v zadnjem času zelo pomembna panoga v zdravstvu. V Termah Dobrna vam v mirnem, sproščujočem in zasebnem okolju nudimo prostor, kjer se boste lahko odkrito in brez zadržkov pogovorili z nekom, ki vam bo prisluhnil, pomagal in svetoval. V naši psihiatrični ambulanti in psihoterapevtski posvetovalnici boste tega deležni pod vodstvom priznane psihiatrinje Leonarde Lunder, dr. med., spec. psihiatrije, ki vam bo z osebnim in poglobljenim pristopom pomagala razumeti vaše probleme, se z njimi soočiti in jih reševati.

PSIHOTERAPIJA SE UPORABLJA ZA REŠEVANJE

 • depresije,
 • anksiozne motnje,
 • obsesivno - kompulzivne motnje,
 • vedenjske težave,
 • psihosomatske motnje,
 • težav v odnosih,
 • nepredelane izgube (žalovanje),
 • težav z odvisnostmi (odvisnost od alkohola, drog, odnosov, zdravil, iger na srečo idr.),
 • družinskih težav,
 • pretiranih čustvenih odzivov (jeza, bes, stres, ljubosumje, panika, zaskrbljenost, zavist idr.),
 • prehranjevalnih motenj,
 • spolnih motenj.

Cenik

Specialistični psihiatrični pregled z izvidom in mnenjem  100,00 €
Kontrolni psihiatrični pregled  50,00 €
Cenik velja od 07. 01. 2022. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Leonarda Lunder

dr. med., spec. psihiatrije

Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1995. Specialistični izpit iz Psihiatrije je opravila leta 2003. V sklopu specializacije je opravila podiplomski študij iz psihopatologije in psihoterapije. Izobraževala se je iz vedenjsko kognitivne terapije, 2.stopnja.
V Psihiatrični bolnišnici Vojnik je bila zaposlena od leta 1998 do leta 2009, od 2003 kot vodja oddelka. Od leta 2009 dela v Zdravstvenem domu Celje, kjer je trenutno predstojnica Enote za psihiatrijo.

Pokaži več

Branko Brinšek

dr. med., spec. psihiatrije

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključil leta 1987. Po opravljenem stažu se je zaposlil v Psihiatrični bolniščnici Begunje. Leta 1992 je zaključil specializacijo iz psihiatrije. V bolnišnici je vodil oddelek z 20 posteljami, imel pa je tudi splošno psihiatrično in psihoterapevtsko ambulanto. Poleg individualnih obravnav je vodil partnerske in družinske terapije. V hospitalnem okolju je uvajal skupinsko, psihoterapevtsko in timsko obravnavo.

Od leta 1993 do 2017 je bil član Sveta zavoda bolnišnice, v mandatu 2017 do 2021 je bil poslovni in strokovni direktor bolnišnice.

Vsa leta se je intenzivno izobraževal. Vključen je bil v večletno lastno indvidualno in skupinsko izkušnjo. Izobraževal se je iz analitske individualne in skupinske psihoterapije ter iz družinske izkustvene psihoterapije.

Zelo aktiven je bil tudi izven bolnišnice. V Zdravniški zbornici je bil dva mandata poslanec, tri mandate član Odbora za pravno etična vprašanja. Več kot 10 let je v ožji skupini svetovalcev za pomoč zdravnikom v stiski.

Od leta 1995 je sodni izvedenec z psihiatrijo. Dva mandata je bil tudi predsednik Sekcije sodnih izvedencev za psihiatrijo.

Je član Razširjenega strokovnega kolegija za psihiatrijo pri Ministrstvu za zdravje. Pri Zdravniškem društvu je bil predsednik Strokovnega sveta za psihiatrijo.

V letu 1993 je ustanovil in nato 10 let vodil Posvetovalnice za otroke, mladostnike in starše v Radovljici. Izvajal je terapije in svetovanja, poleg tega pa tudi edukcije in supervizije precej veliki skupini strokovnjakov in prostovoljcev svetovalcev.

V letu 2021 je zapustil sistem javnega zdravstva in sedaj dela v svoji samoplačniški psihiatrični ambulanti. Nudi psihoterapijo posameznikom, parom in družinam. Svetuje glede postopkov zdravljenja, izdaja druga mnenja. Izdeluje mnenja za potrebe sodišč. Izdeluje pa tudi ostala mnenja po naročilu v uradnih postopkih.

Pokaži več