Elektroterapija

Terapije, ki jih nudimo:

 • Aparaturne fizikalne terapije 
  Je uporaba različnih oblik fizične energije, ki jo uspešno izkoriščamo kot fizioterapevtsko metodo lajšanja bolečin ob bolezenjskih stanjih in po poškodbah ter njihovih posledic. S temi terapijami se stimulira prizadeto mesto, s pomočjo različne fizične energije pomaga k hitrejši regeneraciji in okrepitvi mišičevja in izboljša cirkulacijo tkiv.

  Pri nekaterih terapijah se pod strokovnim nadzorom terapevta, lahko kot dopolnilo dodajajo različna zdravila. Saj se s pomočjo različnih aparatur njihove učinkovine popolnoma razvijejo in tako uspešnejše delujejo na prizadeto mesto.
   
 • Elektroterapija 
  S pomočjo električnega toka nizkih jakosti, ki ga preko elektrod apliciramo na področje bolečega predela in pomaga predvsem za lokalno zmanjševanje bolečine. Ta metoda se uporablja predvsem v obdobju okrevanja po operaciji, ko zaradi bolečin in otekline pacient med vadbo še ni sposoben sam pravilno aktivirati in uporabljati mišic. Primerne pa so tudi v kasnejšem obdobju, za učinkovitejšo rehabilitacijo ali dopolnilno metodo ob vadbah, predvsem pri športnikih, ker pospeši krepitev mišic in pridobivanje mišične mase. Uporabljamo več oblik električnih tokov: ddt, ift, tens, ur,..
   
 • Elektrostimulacija 
  S pomočjo različnih električnih impulzov, trajanja in intenzivnosti, glede na vrsto poškodbe, izzove mišično kontrakcijo in tako poveča ali vzdržuje mišični tonus, s tem pa prepreči njegov upad, ter skrbi za obnavljanje poškodovanih živcev. Je nepogrešljiva terapija v sklopu rehabilitacije po zahtevnejših operacijah, predvsem na kolenu.
   
 • Faradizacija 
  Je terapija, ki preko nizkofrekvenčnih tokov stimulira in aktivira mišice in periferno živčevje. Na ta način po poškodbah ponovno povečamo ali vzdržujemo mišično maso in moč, ter skrbimo za obnavljanje živcev, ki so bili poškodovani. Terapevtska elektrostimulacija je lahko zelo selektivna in se osredotoči samo na prizadeto mišico ali skupino mišic.
   
 • Galvanizacija 
  Je uporaba enosmernega toka za izboljšanje krvnega obtoka, zmanjševanje vnetij in izboljšanje lokalnega metabolizma tkiv, zmanjšuje bolečino in kratkoročno poveča mišični tonus.
   
 • Iontoforeza z zdravili 
  Je terapija pri kateri preko elektrod stimulirajo prizadeto mesto, da se na tem področju poviša temperatura in poveča prekrvavitev, hkratno pa se še dodatno vtira dodana zdravila v podkožje.
   
 • Protibolečinska elektroterapija 
  Z uporabo različnih električnih tokov zmanjšuje bolečino, povečuje prekrvavitev in sprošča mišice.

Cenik

Udarni valovi (prva obravnava in posvet ter pregled) 60,00 €
Udarni valovi (1x obravnava - vsaka nadaljnja obravnava) 50,00 €
Paket udarni valovi (5x udarni valovi + 5x manualna fizioterapevtska terapija 20 min.) 300,00 €
K Laser (1x obravnava) 20,00 €
Ultrazvok (10 min.) 15,00 €
Elektroterapija (15 min.) 15,00 €
Inter X (25 min.) 25,00 €
Magnetoterapija (15 min.) 15,00 €
Svetlobna terapija z Bioptronom (10 min.) 15,00 €
Barvna terapija z Bioptronom (10 min.) 25,00 €
Galvanske kopeli 15,00 €
BioSpectrum - lok (15 min.) 20,00 €
Mehanska limfna drenaža (15 min.) 25,00 €
Mehanska limfna drenaža (30 min.)  40,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.