Program ambulantnega zdravljenja lymske borelioze zajema:

 1. pregled pri specialistu infektologu,
 2. izdelavo individualnega terapevtsko-rehabilitacijskega programa za ambulantno zdravljenje,
 3. proces zdravljenja:
 • 1 x tedensko krvni odvzem,
 • 1-5 x nastavitev perifernega kanala,
 • aplikacija parenteralnega antibiotika,
 • 2 x zdravniška vizita,
 • 1 x Epsomova kopel,
 • 2 x ročna masaža celega telesa,
 • 5 x tedensko pitje ionizirane bazične vode / termalna voda,
 • 3 x tedensko Zapper terapija,
 • imunomodulatorna terapija - mesečna zaloga ( minimalno 3 vrste zdravil, fakultativno več po nasvetu infektologa),
 • fakultativno dodatni posvet pri infektologu,
 • izdelava zaključnega poročila.

 

Trajanje zdravljenja: 14, 21 ali 28 dni, po presoji infektologa. Pri ambulantni obliki zdravljenja boste dnevno obravnavani v našem zdravilišču v dopoldanskem času, od ponedeljka do petka.

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 080 22 15 ali e-naslovu: ambulanta@terme-dobrna.si

Program velja od 01.01.2021 do 30.12.2021. Vse navedene cene so informativne in vključujejo DDV. Končna cena zdravljenja zavisi od  zdravstvenega stanja posameznega gosta in se lahko določi po pregledu pri specialistu infektologu. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in vsebin brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico do prilagojenega poslovanja zaradi omejitvenih ukrepov iz naslova covid-19.

 LOGOTIPI

Več o projektih Evropskega sklada si lahko preberete na spletni strani  www.eu-skladi.si
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Vprašanja in odgovori

Zakaj izbrati naš program zdravljenja?

V Termah Dobrna vam bomo skušali pomagati z najsodobnejšimi odkritji, mnenji, idejami in metodami, s katerimi bomo skupaj skušali doseči isti cilj - vašo ozdravitev. Imamo več kot 30 let izkušenj zdravljenja bolnikov, ki so zboleli po vbodu klopa ali drugega insekta.

Komu je program namenjen?

Vas  je okužil klop in vam spremenil življenje? Imate zaradi zdravja težave v službi, šoli, družini? Vam tudi najdražji več ne verjamejo, ker vaš izgled ne kaže resnične podobe vašega počutja? Ali ste sami začeli dvomiti vase? V kolikor sodite v zgornjo skupino bolnikov, vas vabimo, da se oglasite v naši  specialistični infektološki ambulanti, kjer vam bomo pokazali poti do vašega cilja – zdravja!

Program je namenjen nadalje bolnikom z vsemi oblikami aktivne bolezni, vključno s tistimi, ki so že bili neuspešno zdravljeni s standardnimi metodami, kot za bolnike s kronično okužbo in t.i. post-terapevtskim lymskim sindromom. V kolikor imate tudi znake pridruženih okužb, ki jih je na vas prenesel klop, bomo zdravili tudi te.

Zdravljenje lymske borelioze in pridruženih obolenj

Poslušali smo želje bolnikov, sodelujemo in smo del Društva bolnikov z boreliozo Slovenije, vključujemo navodila Deklaracije o Lymski boreliozi, ki jo je novembra 2018 sprejel parlament Evropske Unije, upoštevamo spoznanja IDSA kot ILADS in skušamo odkriti novo pot k ozdravitvi te zahrbtne bolezni, ki jo nekateri tako enostavno prebolijo, drugi pa se je ne morejo rešiti.

Pri nas se lahko odločite za najsodobnejše zdravljenje LB z antibiotiki, ob podpori imunomodulatorjev, diete in balneoterapije. Lahko se odločite za zdravljenje brez sintetičnih antibiotikov, z naturopatijo in rastlinskimi protimikrobnimi izvlečki. V obeh primerih boste deležni individualne obravnave zdravnikov specialistov, fizioterapevtov, dietetikov, psihoterapevta.

Kako poteka zdravljenje?

Ambulantno  zdravljenje lymske borelioze se izvaja v Medicinskem centru Term Dobrna in zajema potrebno antibiotično zdravljenje v opredeljenem časovnem terminu, ki ga opredeli infektolog, glede na vaše zdravstveno stanje. Optimizacija zdravljenja fakultativno obsega tudi vzpostavitev normalnega imunskega odziva, predpis diete, balneoterapijo, biofrekvenco, akupunkturo, rastlinske antibiotike, nutritivne dodatke, optimizirano delovanje mitohondrijev, hormonsko uravnovešanje, zaviranje kroničnega vnetja, oksidativnega stresa, čiščenje telesa.

Pri ambulantni obliki zdravljenja boste dnevno obravnavani v našem zdravilišču v dopoldanskem času, od ponedeljka do petka.

Kako se lahko naročite?

Informacije prejmete na brezplačni številki 080 22 15 ali na elektronskem naslovu ambulanta@terme-dobrna.si.