Pravno pojasnilo

Splošna določila

Informacije Term Dobrna in njegovih pogodbenih partnerjev na teh spletnih straneh so dane izključno v splošno izobraževalne in informativne namene. Določene informacije na teh spletnih straneh vsebujejo tudi splošne podatke o storitvah Term Dobrna in njegovih partnerjev in so tudi namenjene le splošni predstavitvi storitev, zaradi česar vsebujejo samo splošne informacije o le-teh. Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vse informacije, fotografije in podobe, ki jih vsebujejo spletne strani Term Dobrna, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in se jih ne sme spreminjati ali drugače uporabljati, razen tako, kot je to določeno v tem besedilu, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Terme Dobrna d.d. Na vsaki reprodukciji ali primerku vsebine teh spletnih strani mora biti znak: “Terme Dobrna d.d. – Vse pravice pridržane.”

Vsa imena podjetij partnerjev in sodelavcev, ki se pojavljajo v besedilu na teh spletnih straneh v tisku, ki je drugačen od ostalega tiska ali s simbolom, znamko ali znakom, vključno z logom Terme Dobrna, so registrirane znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je Terme Dobrna d.d. ali družbe s katerimi sodeluje. Uporaba teh znamk je izrecno prepovedana, razen v primerih, ki so določeni v tem besedilu.

Čeprav bodo Terme Dobrna d.d. s vso skrbnostjo storil vse, da bi bile informacije na teh spletnih straneh res točne in podatki ažurni, za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Terme Dobrna d.d. si tudi pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

NITI TERME DOBRNA d.d. NITI KATERAKOLI DRUGA PRAVNA ALI FIZIČNA OSEBA, KI JE SODELOVALA PRI NASTANKU IN IZDELAVI TEH SPLETNIH STRANI, V NOBENEM PRIMERU NE ODGOVARJA TRETJIM OSEBAM ZA KAKRŠNOKOLI ŠKODO, KI BI IZHAJALA IZ ALI BI BILA V ZVEZI Z OBSTOJEM, DOSTOPOM DO IN/ALI UPORABO TEH SPLETNIH STRANI IN/ALI INFORMACIJ, KI JIH TE SPLETNE STRANI VSEBUJEJO IN/ALI ZARADI NEMOŽNOSTI UPORABE INFORMACIJ NA TEH SPLETNIH STRANEH IN/ALI KAKRŠNEKOLI NAPAKE ALI POMANJKLJIVOSTI V NJIHOVI VSEBINI, NE GLEDE NA TO, ČE SO BILI OBVEŠČENI O MOŽNOSTI TAKE ŠKODE.

Te spletne strani nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Ker določene povezave na tej strani vodijo do virov, ki se nahajajo na strežnikih, ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi Terme Dobrna d.d. nima nadzora, ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti, katerekoli spletne strani, za katero nudimo povezavo ali referenco. Nekatere informacije, ki jih imamo na našem spletnem strežniku, so tiste, ki jih prostovoljno dajete preko formularjev, nekatere pa se zbirajo avtomatično. Za vsakega obiskovalca naših spletnih strani naš strežnik avtomatično prepozna ime obiskovalčevega področja, ne pa tudi njegovega elektronskega naslova. Zbiramo samo skupne informacije o tem, katere strani obiskovalci odpirajo in obiskujejo in o informacijah, ki jih obiskovalec posreduje, na primer pregledne informacije in/ali prijave na spletne strani. Analiziramo samo skupne informacije, ki jih posredujejo obiskovalci naših spletnih strani, da bi izboljšali vsebino in usluge, ki jih ponuja naša spletna stran.

Če bi se katerikoli obiskovalec naše spletne strani odzval s kakršnimikoli informacijami, bodo take informacije veljale za nezaupne in nezaščitene, pri čemer podjetje Terme Dobrna d.d. v zvezi z njimi ne bo imelo nikakršne odgovornosti ter jih bo lahko prosto uporabljalo, razmnoževalo, razkrivalo in/ali širilo drugim brez omejitev in brez navedbe vira, vključno, vendar ne omejeno, z idejami, koncepti, znanji, izkušnjami ali tehnikami, ki jih bodo take informacije vsebovale, za kakršenkoli namen, vključno, vendar ne omejeno, za razvoj, proizvodnjo in trženje proizvodov in/ali storitev, ki vsebujejo take informacije, razen v primeru izrecne navedbe obiskovalca, da naj se posredovane informacije štejejo za zaupne in/ali izrecne navedbe o prepovedi uporabe posredovanih informacij.

Nekatere spletne strani včasih odložijo v obiskovalčev računalnik posamezne informacije, ki jih imenujemo “Piškotki”. Piškotki nam lahko povedo, kako in katere strani na spletnih straneh obiskujejo ljudje v kakšnem številu. Ta tehnologija ne zbira osebnih podatkov o posameznem obiskovalcu strani; te informacije se nahajajo v združeni obliki. Namen te tehnologije in informacij, ki jih posreduje, je izboljšati naše spletne strani. Politika glede piškotkov velja za vse spletne strani Terme Dobrna. V primeru, da bi neka določena stran ali njen del odstopala od te politike, bomo jasno navedli namenjeno uporabo te informacije na tisti spletni strani ali njenem določenem delu.

Zaščita zasebnosti

Podjetje Terme Dobrna d.d. bo vse pridobljene podatke o obiskovalcih spletnih strani varovalo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov ter ostalo slovensko in evropsko zakonodajo. S pošiljanjem osebnih podatkov preko informativnega ali rezervacijskega obrazca ter prijave v spletne novice, obiskovalec spletnih strani pristane, da podjetje Terme Dobrna d.d. te podatke uporablja za interne potrebe statistike in obdelave podatkov. Pri tem se podjetje zavezuje, da podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam ali podjetjem s ciljem komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov.

Obiskovalec spletne strani prostovoljno podaja svoje osebne podatke in dovoljuje družbi Terme Dobrna d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna (uporabnik osebnih podatkov), da se njegovi osebni podatki zbirajo, uporabljajo in obdelujejo (to je zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje) predvsem za naslednje tržno komunikacijske namene: segmentacije, modeliranje, profiliranje potrošnikov, posredovanje ponudb, oglasnega materiala ter komunikacijo prek pošte, e-pošte, telefona, SMS-a (tudi za namen remarketinga – na način ciljanih oglasov prek elektronske pošte in/ali družbenih omrežij) skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebne podatke obiskovalca spletne strani lahko družba hrani in uporablja do pisnega preklica.

Obiskovalec spletne strani se strinja, da se njegovi osebni podatki uporabljajo za namene neposrednega trženja (kot opredeljeno predhodno) časovno neomejeno oziroma vse do njegove zahteve, da se z neposrednim trženjem preneha.

Rezervacija kapacitet

Na naših spletnih straneh vam ponujamo možnost rezervacije naših kapacitet preko obrazca za povpraševanje, preko spletne pošte, s katero nam posredujete vaše želje glede rezervacije, mi pa vam posredujemo ponudbo. Samo povpraševanje oziroma naša ponudba ne štejeta za potrjeno rezervacijo, saj je bistveni pogoj za veljavnost prijave vaša potrditev rezervacije oziroma naše ponudbe. V primeru, da potrditve ne prejmemo se šteje, da rezervacija ni bila nikoli naročena.

Poleg navedenega načina vam ponujamo možnost rezervacije preko spleta, preko rezervacijskega obrazca. V tem primeru bo rezervacija potrjena, ko boste prejeli našo potrditev rezervacije. S tem vam seveda jamčimo, da boste dobili natančno tako namestitev, kot ste si jo izbrali.

V primeru rezervacij in/ali plačila prek spleta šteje, da je uporabnik oz. kupec prebral te Splošne pogoje in da se z njimi strinja.

Postopek nakupa oz. rezervacije prek spleta

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

  • Kupec izbere namestitev.
  • Kupec izbere število oseb in sob.
  • Kupec izbere tip sob in cenika oz. paketa.
  • Kupec vnese zahtevane osebne podatke, podatke o kreditni kartici ter pregleda izbrano rezervacijo.

Po opravljeni rezervaciji oz. nakupu kupec prejme sporočilo o opravljeni rezervaciji in potrditev bremenitve kreditne kartice (v primeru predplačila) na svoj elektronski naslov. Račun pa kupec prejme po opravljeni končni storitvi, na recepciji destinacije bivanja.

Odvisno od načina vstopa v rezervacijski sistem, lahko uporabnik vanj vstopi na različnih korakih, pri katerih so določeni kriteriji rezervacije že predizbrani.

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe

Korak 1: Izbira namestitve
Uporabnik oz. kupec izbere namestitev na spletni strani.

Korak 2: Izbira števila oseb in sob
Uporabnik oz. kupec v tem koraku v spletnem rezervacijskem sistemu izbere število odraslih in otrok ter število sob. V primeru, da število odraslih oziroma otrok ne ustreza kapaciteti sob, sistem uporabnika opozori na potrebno spremembo konfiguracije.

Korak 3: Izbira datuma prihoda in odhoda
V tretjem koraku kupec izbere želene datume prihoda in odhoda, glede na razpoložljivost. Črno obarvani termini niso razpoložljivi.

Korak 4: Izbira tipa sobe in cenika oz. paketa
V tem koraku kupec izbere ustrezen tip sobe ter cenik oziroma paket. Pod oznako »i« lahko preveri pogoje izbranega cenika oziroma paketa. Sistem prikaže končno ceno z že vključenim DDV.

Korak 5: Vnos podatkov o kupcu in pregled izbrane rezervacije
V petem koraku kupec vidi kratek pregled izbrane rezervacije, vpiše ime in priimek, naslov, e-naslov ter podatke o kreditni kartici. Možna je uporaba naslednjih kreditnih kartic: Visa, Mastercard, Diners Club. V tem koraku se kupec tudi seznani s pogoji poslovanja in zasebnosti. Za nakup mora kupec označiti, da se s temi pogoji strinja, s klikom na »dokončaj rezervacijo« pa zaključi nakupni proces.

Korak 5a: Plačilo nevračljivega predplačila
V primeru izbire cenika s pogojem nevračljivega predplačila se ob potrditvi take rezervacije avtomatično bremeni tudi kartica. Gost v tem primeru na vpisani e-mail naslov prejme potrditev rezervacije in potrditev bremenitve kreditne kartice. V primeru, da kreditne kartice ni bilo možno bremeniti, sistem uporabnika obvesti, da rezervacija ni bila uspešno opravljena in pošlje obvestilo o neuspešni transakciji na vpisani e-mail naslov.

Korak 5b: Plačilo na destinaciji bivanja 
V primeru izbire cenika ali paketa z možnostjo odpovedi rezervacije se ob potrditvi take rezervacije kreditna kartica uporabnika ne bremeni, temveč služi le kot garancija rezervacije in se bremeni zgolj v primeru stroškov pozne stornacije ali neprihoda. Gost v tem primeru na vpisani e-mail naslov prejme potrditev rezervacije, znesek katere poravna na recepciji destinacije bivanja.

Korak 6: Zaključek nakupa
Po opravljenem plačilu oz. prejeti potrditvi rezervacije je nakup zaključen.

Cene, opisi paketov in storitev

Vse cene so v EUR, vsebujejo DDV in veljajo v trenutku potrditve naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in opisih vsebine brez predhodnega obvestila. Slike so simbolične narave in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Odpoved rezervacije

Gost ima pravico do odpovedi rezervacije. V primeru, ko gost odpove aranžma, imajo Terme Dobrna d.d. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa, v katerem je gost predložil odpoved. Odpoved rezervacije je brezplačna do 24 ur pred prihodom. V primeru, da odpovedi rezervacije ne sporočite pravočasno, vam zaračunamo 1 x nočitev po polni ceni veljavnega cenika Term Dobrna.
V primeru spremembe aranžmaja na lastno željo, ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Term Dobrna d.d. zaradi nepravilno opravljene storitve, gost nima pravice zahtevati kakršne koli odškodnine ali znižanja cene. Odpoved mora gost poslati v pisni obliki ali po elektronski pošti na naslov podjetja kjer je rezerviral bivanje ali na rezervacijsko službo Term Dobrna d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna.
Terme Dobrna d.d. vse pridobljene podatke o gostih varujejo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če gost tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi.

Uporaba podatkov

Terme Dobrna d.d. vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi (kot opredeljeno predhodno). Če gost tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi.

Končna določila

V vseh cenah iz ponudbe Term Dobrna d.d. je že vključen davek na dodano vrednost. V primeru spora med strankami je za vse spore pristojno stvarno sodišče v Celju.