Spa razvajanje
20. September 2023 —
Obvestila

Butično razvajanje, ki vas bo navdušilo

Si predstavljate kako vaše telo obda na tisoče drobnih zračnih mehurčkov in vas ponese v svet sprostitve in lahkotnosti? Odmislite skrbi, predajte se času, ki je namenjen samo vam, 24 ur na dan.

Potopite se v edinstveno termalno vodo v lesenem čebru kar na terasi vašega apartmaja. Revitalizirajte se v turški savni in se osvežite pod termalno prho. To popolno spa razvajanje je na voljo le vam, 24 ur na dan, kadarkoli si to zaželite, v apartmajih Spa Suite Dobrna 4*.

Z zeleno pokrajino obdani apartmaji, vsak z lastnim spa-jem, prevzamejo s svojo podobo, modernim interierom in udobjem bivanja v dveh nadstropjih z dvema spalnicama. Idealno za razvajanje v dvoje, kratek odklop s prijateljicami ali malo drugačne družinske počitnice.

Izkoristite blagodejnost savne

Pravkar prenovljen Hotel Švicarija 4*, nekdaj Schweizerhof, vas bo prevzel s čudovitim ambientom, popolno uigranostjo moderne elegance in ohranjene arhitekture tipične alpske švicarske hiše. V njem boste doživeli pristen občutek preteklosti, kot so ga doživeli gostje davnega leta 1872, ko je hotel prvič odprl svoja vrata. Bil je poznan kot eden lepših hotelov v Avstro-Ogrskem cesarstvu in ponos Dežele Štajerske.
Hotel se danes poleg moderno opremljenih sob, pohvali z lastnim Sauna Spa s finsko in turško savno, kjer lahko izkoristite zdravilno moč savn ter revitalizirate vaše telo. Po savnanju se na zunanji terasi osvežite s termalno prho ali pa se ohladite v lesenem kneipp čebru.

Tistim, ki cenite historični pridih dopusta priporočamo oddih v razkošni vili Boutique Hotel Dobrna 4*, katerega zgodba se je pričela že leta 1862. Kot del takratnega zdraviliškega kompleksa je gostil najbolj eminentno gospodo, ki je v kraj prihajala iz cele Evrope. Butični hotel svojim gostom nudi razkošje v miru, zasebnosti in neokrnjeni naravi. Za popolno sprostitev in razvajanje je gostom na voljo vstop v Arbora Spa s ponudbo finskih, turških in infra-rdeče savne, zunanjim masažnim bazenom ter ponudbo pijač in prigrizkov.

Aktiven oddih v objemu narave

Okolica, ki se prepleta s številnimi peš in kolesarskimi potmi ter bujnim parkom, nudi priložnost za rekreacijo in športne navdušence. Tukaj lahko igrate tenis, si izposodite električna kolesa in palice za nordijsko hojo.

Podajte se Anini poti ki vodi do naravne znamenitosti Dobrne - jame Ledenica (Bierkeller). V kamniti strmini so v daljni preteklosti naravno jamo apnenčastega izvora razširili in spremenili v skladišče ledu za hlajenje piva iz pivovarne v graščini Dobrnica. Kasneje je služila za skladišče in hladilnico pijač.

Za dolino Loke je značilen kraški svet z rdeče-rjavo zemljo »terra rosso«, z vrtačami, ponikovalnicami in celo s kraško jamo, imenovano Osrečanova zvonica. Na poti si boste lahko ogledali več kot 450 let star Vovkov mlin, ki je v preteklosti mlel žito za potrebe Kačjega gradu. Pot vključuje tudi obisk domačije jelenov Lamperček.

Obiščite domačijo Lamperček, kjer lahko opazujete več kot sto glavo množico jelenov, muflonov in damjakov na domačiji.

Dobrna je odlično izhodišče tudi za kratke izlete do Velenjskega jezera, Celjskega gradu ali Centra vesoljskih tehnologij Noordung.

Preverite aktualno ponudbo paketov TUKAJ. Za dodatne informacije o nastanitvi nas pokličite na 080 22 10 ali nam pišite na info@terme-dobrna.si.