Dežela savn

Sprostite in očistite svoje telo

V bazenskem kompleksu, v III. nadstropju hotela Vita, se nahaja kompleks savn z atraktivno ponudbo parnih in finskih savn ter dodatno pestro ponudbo za izvajanje Kneippovega programa.

KOMPLEKS SAVN

Zbližanje s tradicijo sproščanja in čiščenja telesa v naši deželi miru, osvežitve in sprostitve, bo na vas delovalo blagodejno, tako kot vpliva na nas energija pozitivnih kristalov. Izbor kristalov, po katerih smo imenovali naše savne, predstavlja kratko spoznavanje kristalne dežele mineralov, ki jih skriva in odkriva zemlja.

KOMPLEKS SAVN ZAJEMA

 • Finska savna s kristalno terapijo
 • Finska savna s kromoterapijo
 • Parna savna s soljo
 • Parna savna
 • Infra kabina
 • Ledena jama
 • Finska savna - brunarica
 • Center svežega zraka
 • Klasične prhe
 • Masažni bazen
 • Ohlajevalni bazen
 • Kneippove prhe presenečenja
 • Kneippova korita
 • Toplo-hladna kneippova pot
 • Počivališče
 • Fontana za pitno vodo
 • Pol-ležeča ogrevana klop
 • Masaža
 • Vitaminski bar
 • Zunanja terasa

FINSKA SAVNA

Največja vrednost stare finske iznajdbe je dobro počutje in sprostitev. Človek je bil nekoč bolj izpostavljen vremenskim nihanjem. Na te spremembe je bil navajen in jih je potreboval za dobro počutje. Savna pomeni danes podoživljanje vremenskih stresov na bolj prijeten način. Morda je prav to vzrok, da se v savni tako dobro počutimo in duševno sprostimo. Da dosežemo želen učinek, si moramo vzeti čas. Odmisliti moramo vse skrbi in se prepustiti občutkom.

Finska savna s kristalno terapijo – Ametist

Krepi imunski sistem in celotni organizem, pomaga pri slabokrvnosti, uravnava krvni sladkor, ugodno deluje na srce, živčni sistem in mišično tkivo. Ščiti pred škodljivimi sevanji in zunanjimi psihičnimi pritiski, spodbuja intuicijo, krepi spomin in voljo, vrača samozavest, pomaga pri odvisnostih, osvobaja strah.Temperature 75°C, vsaj 15% vlage, v rdečem soju svetlobe z rdečim kamnom (ametist) nad pečjo.

Finska savna s kromo terapijo – Diamant

Že od nekdaj verjamejo, da ima moč, ki ščiti pred negativnimi energijami. Uporabljamo ga lahko pri vseh težavah in boleznih – je pa zelo močen kamen. Če ste vznemirjeni ali pod stresom, izberite raje kamen, ki deluje bolj pomirjevalno. V kombinaciji z drugimi kamni akumulira njihovo moč in jo tako poveča. Predvsem ga uporabljamo, kadar želimo povečati svojo moč ali zbrati veliko energije in jo pravilno usmeriti. Temperatura 90°C, vlaga 10 – 15%, z nameščenimi lučmi za kromoterapijo nad klopmi.

Finska savna – Jantar

Pomaga pri težavah s pljuči, sluhom, astmi, uravnava delovanje ledvic in mehurja, spodbuja presnovo in ščitnico, blaži virusne infekcije in vnetja, povečuje življenjsko moč, krepi odločnost in spomin. Temperatura min.100°C, vlaga 15 – 20%.

Zunanja finska savna – Brunarica

Temperature se gibajo od 80-100°C, vlažnost med 25-35%, zrak je suh. Visoke temperature lahko prenesemo, ker naše telo izhlapeva pot in s tem hladi površino kože. Segreti zrak sprosti napetost v mišicah in povzroči obilno potenje, ki očisti telo. Zelo priporočljivo je, da po sedenju v savni odidemo na kratko mrzlo kopel.

TURŠKA SAVNA

Temperatura zraka se giba od 40-50 °C, vlažnost pa do 100%. Ustvarjajo se oblaki pare, para prodira globoko v kožo in jo zapusti mehko in gladko. Po savnanju priporočamo hladen tuš, ki poveča osvežitev, krepitev telesa pa se nadaljuje. V parnih savnah so nameščene cevi za čiščenje klopi s curkom vode, s katerim si lahko hladimo tudi noge, roke ali obraz. Izvor parne savne izvira iz turške kopeli (Hamam), ki je bila v preteklosti središče turškega vsakdana. Za Turke je bila kopel več kot le prostor čiščenja, bila je prostor, kjer so se srečevali ljudje vseh statusov, počutili so se svobodne.

Parna savna – Opal    

Uravnoveša delovanje vseh čaker. Ščiti in daje moč pravičnim. Uporabljajo ga za odpiranje tretjega očesa (vendar pa bodimo raje previdni pri uporabi, je namreč zelo močen kamen, ki lahko sproži močne reakcije: burno čustvovanje, nenavadne dogodke in situacije…).
Temperatura 45 °C, vlaga 70 %, sadne arome, sedišče in ležišče iz kamna.

Parna savna – Smaragd    

Dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. Uporablja se tudi pri gripi, astmi in vseh boleznih dihal. Blaži opekline in razdraženo kožo, zdravi otroške bolezni in ureja prebavo. Uporabljajo ga proti bolečinam pri porodu. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresiji, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira sevanje.
Temperatura 48 °C, vlaga 80 %, zeliščne arome, sedišča v etažah.

INFRARDEČA SAVNA

Infrardeča savna je najvarnejša in najbolj učinkovita pri odstranjevanju raznih strupov iz teles, hkrati pa ima blagodejne zdravilne učinke. Grelci IR savne oddajajo energijo, ki prodira do 4 cm v telesno tkivo. Valovna dolžina sevanja je prilagojena telesnemu sevanju, zato telo vpije blizu 93 % žarkov. Energija IR savne je 2-3 krat bolj učinkovita od tiste v finski, saj učinkuje pri mnogo nižji temperaturi 50-60 °C.

Infra rdeča savna – Rubin    

Uspešen je pri zdravljenju anemije, visokega krvnega pritiska, bolezni srca in ožilja. Pomaga pri težavah s telesno težo, spodbuja presnovo, prebavo in timus, zdravi vranico in oči, krepi imunski sistem, zdravi infekcije. Umirja jezo, spodbuja veselje in radost, krepi samozavest, spodbuja spretnost in spomin, uravnoveša pri pogostem nihanju razpoloženja. Pomaga pri nespečnosti in morah. Povečuje intuicijo in energetsko raven, vendar bodimo raje previdni pri uporabi. Je zelo močen kamen in se odsvetuje, na primer zelo mladim ljudem ali otrokom.
Temperatura 50 °C, vlaga 15 %, povzroča pregrevanje v notranjosti telesa, kljub temu, da prostor ni vroč.

Informacije

OBRATOVALNI ČAS

Ponedeljek - nedelja: 12.00 - 20.00

KONTAKT

Recepcija Hotel Vita
T: 03 78 08 190
E: recepcija@terme-dobrna.si

Vstopnica za savno   30,00 €

Vstopnica za savno - za hotelske goste Term Dobrna   24,00 €

Kavcija za zapestnico   10,00 €

Izguba zapestnice   50,00 €

Izposoja brisače   5,00 €

Izposoja kopalnega plašča   10,00 €

Kavcija za izposojo brisače ali kopalnega plašča   35,00 €

Cenik velja od 07. 01. 2022. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tiskarskih napak.