Termalne kopeli

Relaksacija telesa in duha

»Kdor pa je videl, kako okrepljeni, poživljeni, da tako rekoč pomlajeni so šibki starčki kar najbolj vedro in veselo razpoloženi hvaležno zapuščali to kopališče, bo zatrdno znal obzirno ceniti učinke vrelca.«

 Iz zdraviliškega vodnika dr. Kottowitza iz leta 1850.

 • Termalne Kopeli

KOPELI V ZDRAVILIŠKEM DOMU

V Zdraviliškem domu so se termalne marmorne kopeli v svoji prvotni obliki iz leta 1874, ohranile vse do danes in predstavljajo znamenitost, zaradi katere se je tukaj vredno ustaviti. Termalna zdravilna voda namreč iz vrelca priteče direktno v kopeli in tako nudi najbolj pristno obliko sproščanja. 

Termalna kopel deluje relaksacijsko na telo in duha s poudarkom na zdravilnih učinkih termalne vode in tam, kjer so navdih zdravja iskali že stari Kelti in Rimljani ter številne znane osebe.

TERMALNE KOPELI V ZDRAVILIŠKEM DOMU

 • Kopel v naravni termalni vodi
 • Kopel za razstrupljanje
 • Kopel za dihalne poti
 • Kleopatrina oljna kopel
 • Romantična kopel
 • Epsomova kopel
 • Zeliščna kopel

KOPELI ZA RAZVAJANJE V DVOJE

 • Kopeli v dvoje

Privoščite si sproščujoče trenutke udobja in sprostitve v dvoje v kopelih za razvajanje.

KOPELI ZA RAZVAJANJE V HOTELU VITA

 • Razvajanje v dvoje
 • La Vita relaxing day

Informacije

OBRATOVALNI ČAS

Kopeli v Zdraviliškem domu
ponedeljek – sobota: 13.00 - 20.00

Kopeli v Hotelu Vita
ponedeljek – petek: 7.00 - 19.00
sobota, prazniki: 7.00 - 14.00
nedelja: zaprto

KONTAKT

Kopeli v Zdraviliškem domu
T: 03 78 08 503
Recepcija hotela Vita (pritličje)
T: 03 78 08 190
E: info@terme-dobrna.si

Kopeli v Hotelu Vita - recepcija Medicinskega centra
T: 080 22 15

CENIK

  1 oseba 2 osebi

Kopel v naravni termalni vodi (30 min.) 20,00 € 30,00 €

Kopel v naravni termalni vodi se že mnoga stoletja uporablja v različne zdravstvene namene. Alkalna termalna voda s temperaturo ob izviru okoli 35 do 36,5 °C, ki vsebuje primerne količine kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata, je glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna. Je prva izbira pri ginekoloških, uroloških, sklepnih obolenjih, kožnih bolezni, prebavnih motnjah, sladkornih bolnikih, težavah z limfnim sistemom in poškodbah gibalnega sistema. Kopanje v naravni termalni vodi zmanjšuje stres in krepi spanec. Zaradi svoje edinstvene sestave izboljšuje celotno psihofizično počutje in napaja s pozitivno energijo.

Kopel za razstrupljanje (30 min.) 25,00 € 38,00 €

Pripravljena z dodatkom naravnih eteričnih olj, na blatu mrtvega morja in na maroški glini z namenom, da razstruplja telo in vrne povrhnjici minerale in oligo elemente.

Kleopatrina kopel (30 min.) 25,00 € 38,00 €

Mešanica soli iz mrtvega morja in Epsonove soli ter dodanimi naravnimi eteričnimi olji geranije, bergamotke, Ylang-Ylanga in pathoulija - primerna za intenzivno hidratacijo kože ter odvajanje strupov. Koža ostane po kopeli svilnato mehka in prijetno odišavljena.

Romantična kopel (30 min.)   35,00 €

Romantična kopel ob zdravilnih učinkih termalne vode, kopel dodatno popestri dišava jasmina. Bogat cvetni vonj jasmina v okolje spušča prijeten vonj, ki poskrbi za sproščeno vzdušje ter deluje kot afrodiziak. Da bo razvajanje popolno ob glasbi in soju sveč, vam zraven postrežemo še s penino.

Romantična kopel (60 min.)   55,00 €

Romantična kopel ob zdravilnih učinkih termalne vode, kopel dodatno popestri dišava jasmina. Bogat cvetni vonj jasmina v okolje spušča prijeten vonj, ki poskrbi za sproščeno vzdušje ter deluje kot afrodiziak. Da bo razvajanje popolno ob glasbi in soju sveč, vam zraven postrežemo še s penino.

Kopel za dihalne poti (30 min.) 25,00 € 38,00 €

Kopel za dihalne poti  je mešanica kadilne bosvelije, evkalipta in rožmarina, ki blagodejno deluje pri prehladih in težavah z dihali. Poživlja in sprošča utrujene mišice, deluje antiseptično,  uporabljamo jo pri nečisti koži in je podpora zdravemu imunskemu sistemu.

Epsomova kopel (30 min.) 25,00 € 38,00 €

Epsomova kopel je kopel z grenka soljo. Raven magnezija se takrat, ko smo pod stresom zniža, zato naj bi imela kopel z dodatkom grenke soli pozitivne učinke na psihično stanje. Tako lahko namakanje v takšni kopeli pripomore k splošnemu dobremu počutju, sprostitvi, dobri volji in boljšemu spancu.  Zmanjšuje migrenske bolečine, pomaga ublažiti bolečine zaradi utrujenih nog, poskrbela bo tudi za lepšo kožo. Kopeli z grenko soljo se pogosto uporabljajo tudi za lajšanje modric, izpahov in zvinov, bolečin v sklepih in hrbtenici.

Zeliščna kopel (30 min.) 25,00 €  

Zeliščne kopeli so termalne kopeli z dodatkom različnih naravnih zelišč (meta, rožmarin, sivka, kamilica, bor, smreka). Naravna zelišča pomagajo, da se osvežimo in prebudimo. Termalna voda v kombinaciji z zelišči blagodejno vpliva na psihofizično utrujenost, mastno kožo, ki jo pestijo akne zelišča navdajo z energijo, so izjemno sproščujoča ter odlična za suho in razdraženo kožo. Bogata z antioksidanti pozitivno delujejo proti staranju.

Zeliščni dodatek  5,00 €  

Razvajanje v dvoje (60 min.)*
65,00 €

Kopel razvajanja v dvoje (60 min.) s penino (0,75 l) in vodo. Kopel se izvaja v Hotelu Vita.

La Vita relaxing day (60 min.)* 110,00 €

Romantičen dan razvajanja v dvoje v sproščujoči kopeli (60 min.), ob osvežujoči penini (0,75 l) in večerji s 4-hodnim menijem. Kopel se izvaja v Hotelu Vita.

Cenik velja od 07. 01. 2022. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak. 

Kopeli se izvajajo v Zdraviliškem domu.
*Kopel se izvaja v Hotelu Vita.

NAKUP DARILNIH BONOV IN IZDELKOV

Ste brez ideje kako razveseliti bližnje? Podarite sprostitev in zdravje!
Darilni boni Term Dobrna so odlično darilo in izkazana pozornost bližnjim, prijateljem in poslovnim partnerjem. Podarite storitve sprostitve, razvajanja, krepitve zdravja ali vrednostne darilne bone.
V spletni trgovini je možen tudi nakup linije izdelkov blagovne znamke Terme Dobrna. 

Obisk spletne trgovine