Termalne kopeli v hotelu Vita

Relaksacija telesa in duha

Kopanje v termalni vodi nudi izjemen občutek sprostitve in hkrati blagodejno vpliva na zdravje.

  • Termalne kopeli

TERMALNI VRELEC

Zdravilno termalno vodo na Dobrni so poznali že Kelti in Rimljani, o čemer pričajo najdbe iz tega obdobja. Zanjo so vedeli tudi slovenski naseljenci, saj so zgornje naselje kraja poimenovali Toplice. Prve uradne zapise o Dobrnskih toplicah in termalnem vrelcu pa gre zaslediti v letu 1403.

Še danes ohranjeni vrelec, se nahaja v najstarejši stavbi, v Zdraviliškem domu. Z minerali bogata termalna voda prihaja iz globine 1200 metrov.

Termalna voda je primerna tudi za vsakodnevno pitje. Pitnik termalne vode se nahaja v zdraviliškem parku.

TERMALNE KOPELI V HOTELU VITA

  • Kopeli v dvoje

TERMALNE KOPELI V HOTELU VITA

Termalna kopel deluje relaksacijsko na telo in duha s poudarkom na zdravilnih učinkih termalne vode. Kopanje v termalni vodi nudi izreden užitek, ker voda pokrije telo čez in čez z drobnimi zračnimi mehurčki ter učinkuje zelo osvežujoče, koža pa je po kopeli svilnato mehka.

  • Kopel v termalni vodi
  • Kopel za razstrupljanje
  • Epsomova kopel
  • Zeliščna kopel

Informacije

OBRATOVALNI ČAS

Kopeli v Hotelu Vita
ponedeljek – petek: 7.00 - 19.00
sobota, prazniki: 7.00 - 14.00
nedelja: zaprto

KONTAKT

Recepcija hotela Vita (pritličje)
T: 03 78 08 190
E: info@terme-dobrna.si

Kopeli v Hotelu Vita - recepcija Medicinskega centra
T: 080 22 15

CENIK

Kopel v termalni vodi (20 min.)* 20,00 €

Kopel v naravni termalni vodi se že mnoga stoletja uporablja v različne zdravstvene namene. Alkalna termalna voda s temperaturo ob izviru okoli 35 do 36,5 °C, ki vsebuje primerne količine kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata, je glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna. Je prva izbira pri ginekoloških, uroloških, sklepnih obolenjih, kožnih bolezni, prebavnih motnjah, sladkornih bolnikih, težavah z limfnim sistemom in poškodbah gibalnega sistema. Kopanje v naravni termalni vodi zmanjšuje stres in krepi spanec. Zaradi svoje edinstvene sestave izboljšuje celotno psihofizično počutje in napaja s pozitivno energijo.

Zeliščna kopel (20 min.)* 25,00 €

Zeliščne kopeli so termalne kopeli z dodatkom različnih naravnih zelišč (meta, rožmarin, sivka, kamilica, bor, smreka). Naravna zelišča pomagajo, da se osvežimo in prebudimo. Termalna voda v kombinaciji z zelišči blagodejno vpliva na psihofizično utrujenost, mastno kožo, ki jo pestijo akne zelišča navdajo z energijo, so izjemno sproščujoča ter odlična za suho in razdraženo kožo. Bogata z antioksidanti pozitivno delujejo proti staranju.

Epsomova kopel (20 min.)* 25,00 €

Epsomova kopel je kopel z grenka soljo. Raven magnezija se takrat, ko smo pod stresom zniža, zato naj bi imela kopel z dodatkom grenke soli pozitivne učinke na psihično stanje. Tako lahko namakanje v takšni kopeli pripomore k splošnemu dobremu počutju, sprostitvi, dobri volji in boljšemu spancu. Zmanjšuje migrenske bolečine, pomaga ublažiti bolečine zaradi utrujenih nog, poskrbela bo tudi za lepšo kožo. Kopeli z grenko soljo se pogosto uporabljajo tudi za lajšanje modric, izpahov in zvinov, bolečin v sklepih in hrbtenici.

Kopel za razstrupljanje (20 min.)* 25,00 €

Pripravljena z dodatkom naravnih eteričnih olj, na blatu mrtvega morja in na maroški glini z namenom, da razstruplja telo in vrne povrhnjici minerale in oligo elemente.

Zeliščni dodatek  5,00 €

*Na pakete ne veljajo dodatni popusti.
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak. 

NAKUP DARILNIH BONOV IN IZDELKOV

Ste brez ideje kako razveseliti bližnje? Podarite sprostitev in zdravje!
Darilni boni Term Dobrna so odlično darilo in izkazana pozornost bližnjim, prijateljem in poslovnim partnerjem. Podarite storitve sprostitve, razvajanja, krepitve zdravja ali vrednostne darilne bone.
V spletni trgovini je možen tudi nakup linije izdelkov blagovne znamke Terme Dobrna. 

Obisk spletne trgovine