Urološka ambulanta

V urološki ambulanti obravnavamo bolnike z obolenji sečil in prostate. Opravljamo celostne in preventivne urološke preglede, kjer z ustrezno diagnostiko obolenja diagnosticiramo in svetujemo ustrezno zdravljenje. Poslužujemo se najnaprednejše tehnologije utrazvoka in transrektalnega ultrazvoka, biokemičnih in laboratorijskih preiskav in uroflovmetrije.

Pregled v urološki ambulanti je nadvse priporočljiv za moške po 50. letu starosti. V kolikor se urološke bolezni pojavljajo v družini, pa je tak pregled priporočljiv že po 40. letu starosti.

V naši ambulanti boste deležni hitrega, strokovnega in natančnega pregleda in obravnave s strani specialista urologije.

STANJA, KI JIH OBRAVNAVAMO

  • Obolenja prostate (povečanje prostate, rak prostate in vnetje prostate)
  • Tumorji v predelu sečil
  • Sečni kamni
  • Slabšanje erektilne funkcije
  • Uhajanje urina
  • Motnje v predelu zunanjih spolovil

Ker so urološke težave ozdravljive in obvladljive, pravočasno obiščite specialista urologije.

Cenik

Specialistični urološki pregled 85,00 €
Kontrolni urološki pregled 50,00 €
Transrektalni ultrazvok prostate 50,00 €
Kateterizacija mehurja 20,00 €
Uroflow 20,00 €
PSA - prostatični antigen 30,00 €
Testosteron 30,00 €
CA-125 20,00 €

Cenik velja od 15. 1. 2020. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Miha Pukl

dr. med., spec. urologije

Rojen leta 1982 v Celju, je obiskoval osnovno šolo na Polzeli ter 1. gimnazijo v Celju. Že v srednji šoli je čutil potrebo po izzivih ter se prijavil na program mednarodne mature v Mariboru, ki ga je tudi uspešno zaključil leta 2001. Sledila je odločitev o študiju medicine in vpis na MF v Ljubljani leta 2001. Študij je zaključil leta 2008, zatem je opravil strokovni izpit in pričel s specializacijo iz urologije v SB Celje leta 2009. Leta 2015 je specializacijo zaključil s specialističnim izpitom cum laude, izpit pa je leto kasneje opravil tudi na evropski ravni in si pridobil naziv FEBU. Kot specialist je redno zaposlen na urološkem oddelku SB Celje, kjer med drugim aktivno sodeluje v timu robotske kirurgije. Redno sledi stroki in sodeluje pri izobraževalnih aktivnostih na oddelku in širše. Želja po raziskovanju in izboljšavi kvalitete življenja bolnikov ga je napeljala na vpis na doktorski študij na univerzi v Ljubljani, ki je sedaj v zaključni fazi. Multidisciplinarno se uspešno povezuje z inštitutom za patologijo v Ljubljani, raziskovalnim inštitutom in kliniko v Vankuvru, Kanada. Ukvarjajo se z diagnostiko raka prostate.

Pokaži več

Ivan Parać

dr. med., spec. urologije

Ivan Parać, dr.med. specialist urolog se je rodil 21.03.1971 v Zagrebu, Hrvaška. Osnovno in srednjo medicinsko šolo je uspešno zaključil v Zagrebu. Leta 1990 se redno vpiše na Medicinsko Fakulteto Sveučilišta v Zagrebu, ki jo uspešno s pohvalo zaključi v roku z diplomo doktorja medicine leta 1997. Po zaključenem stažiranju in dvoletnim prostovoljnim delom na urološki kliniki Sestre Milosrdnice v Zagrebu, leta 2001 nadaljuje s pripravništvom na urološkem oddelku Splošne Bolnišnice Slovenj Gradec in nostrificira diplomo. Leta 2003 prične z specializacijo iz urologije, ki jo uspešno zaključi z specialističnim izpitom leta 2008, naslednje leto pridobi licenco za opravljanje specialističnega dela na področju urologije. Od takrat do danes je redno zaposlen kot specialist Urolog na urološkem oddelku Splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu, od leta 2015 kot namestnik predstojnika oddelka. Redno se izobražuje, udeležuje in predava na strokovnih sestankih, simpozijih in kongresih v Sloveniji in tujini. Je avtor 12 objavljenih strokovnih prispevkov v medicinskih časopisih, dva v evropskih, kot glavni avtor, veliko več kot soavtor in mentor. Pomembna usposabljanja, ki jih je opravil na področju laparoskopskih minimalno invazivnih operacijskih tehnik iz urološke patologije, endoskopije urotrakta, modifikacije laparoskopskih pristopov, vključno z robotsko asistiranim ter uporaba najsodobnejše tehnologije med urološki posegi z certifikati. Redno opravlja številne laparoskopske in endoskopske urološke posege vključno z najzahtevnejšimi onkološkimi, kot je laparoskopska radikalna cistektomija z derivacijami. Govori slovenščino, hrvaščino, angleščino govorno in pisno A2, ter se intenzivno izobražuje v nemščini za B2. Usposobljen v računalništvu kot uporabnik Windows in iOS okolj.

Pokaži več

Gregor Hlebič

dr. med., spec. urolog

Na Mf UNI-LJ je diplomiral leta 2001, specializacijo iz urologije pa je zaključil z leta 2008. Dodatno izobraževanje iz laparoskopske urološke kirurgije je opravil v več uroloških centrih po Evropi, med drugim v Erasme University Hospital v Bruslju in Universitätsklinikum Leipzig. Do leta 2016 je bil zaposlen v UKC MB,  kjer je bil ustanovitelj in nosilec urološke laparoskopske dejavnosti, od leta 2010 pa tudi namestnik predstojnika oddelka za urologijo. Od leta 2016 dela v več uroloških centrih v Sloveniji kot specialist, operater in učitelj urološke laparoskopske kirurgije. 
Je član Združenja urologov Slovenije (ZUS), evropskega urološkega združenja (European Association of Urology).

Pokaži več

TERMIN AMBULANTE:

Miha Pukl dr. med., spec. urologije: dne 20/10/2020 ob 17.00 uri

Ivan Parać dr. med., spec. urologije: dne  14/10/2020 in 21/10/2020 ob 16.00 uri

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 080 22 15 ali e-naslovu: ambulanta@terme-dobrna.si