NAROČANJE

Marija Ocvirk, dr. med., spec. ginekologije in porodništva: /

Prim. Uršula Salobir Gajšek, dr. med. spec. ginekologije in porodništva: /

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro
ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

Ginekološka ambulanta

Začetki zdravilišča v Dobrni segajo v leto 1403. Že od nekdaj so Terme Dobrna veljale za žensko zdravilišče, oazo miru in zdravja. 

Ginekološka ambulanta v Termah Dobrna nudi preglede in prijazne nasvete ženskam v mirnem in intimnem okolju. Ob skrbi za ginekološko zdravje žensk v vseh starostnih obdobjih skrbimo tudi za zdravje ploda v času nosečnosti.

Najpogostejše težave zaradi katerih prihajajo ženske na preglede v naš center:
  • neplodnost,
  • vnetja,
  • kronična medenična bolečina,
  • motnje menstruacijskega ciklusa,
  • uhajanje urina,
  • menopavzne težave,
  • bolečine pri spolnih odnosih,
  • merjenje nuhalne svetline,
  • ultrazvok v nosečnosti.

Ginekologija    

Pri nas lahko opravite dodatne ginekološke preglede, UZ, ginekološke preiskave in brise. Smo pravi naslov vsem tistim ženskam, ki v skrbi za svoje zdravje iščejo dodatne možnosti. Pomagamo vam lahko tudi, ko težave že nastopijo. Pri nas lahko opravite kolposkopijo in odvzem tkiva za histološko preiskavo.

Bolezni dojk    

Rak dojk je v razvitem svetu najpogostejša oblika raka pri ženskah. Možnost za ozdravitev je velika, če je rak dojk odkrit pravočasno. Zato je pomembno pravilno samopregledovanje in ultrazvočna preiskava. V naši ambulanti vam nudimo pregled dojk, svetovanje o zdravju dojk in ultrazvočne preglede dojk.

Uroginekologija    

Urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina. Tovrstne težave so pri ženskah zelo pogoste, toda o njih preredko spregovorijo. V naši ambulanti vam nudimo strokoven pogovor in pregled ob težavah z uhajanjem urina. Znali vam bomo svetovati, kako težave omiliti ali celo odpraviti. Na voljo imamo tudi magnetni stol ter usposobljene fizioterapevte, ki vas naučijo pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna.

Neplodnost    

V primeru težav z zanositvijo vam nudimo usmerjen ginekološki pregled in laboratorijsko diagnostiko. Glede na rezultate vas usmerimo kako naprej.

Porodništvo    

V javnem zdravstvenem sistemu nosečnicam pripada določeno število pregledov in ultrazvočnih preiskav. V primeru želje po dodatnih preiskavah in ultrazvočnih pregledov, le-te lahko opravite pri nas.

Cenik

Specialistični ginekološki pregled z vaginalnim ultrazvokom 120,00 €
Specialistični ginekološki prelged z ultrazvokom in PAP brisom  150,00 €
Ginekološki pregled - kontrolni 50,00 €
Ginekološki posvet pri ginekologu 15 min. 30,00 €
Palpatorni pregled dojk 30,00 €
Kolposkopija 75,00 €
Kolposkopija s ciljano biopsijo in histološko verifikacijo 150,00 €
Odščip sprememb na vulvi s histološko verifikacijo 100,00 €
Odstranitev cervikalnega polipa s histološko verifikacijo 100,00 €
Vstavitev IUD in UZ 125,00 €
Odstranitev IUD 50,00 €
Bris na patogene bakterije 40,00 €
Bris na HPV 75,00 €
UZ ugotavljanje nosečnosti v prvem trimesečju 45,00 €
UZ meritve materničnega vratu 30,00 €
UZ biometrija ploda 60,00 €
Ginekološki ultrazvok 65,00 €
Bris na streptokok B 35,00 €
Bris materničnega vratu - PAP 40,00 €
Zdravniško potrdilo 25,00 €
Odvzem krvi za krvno skupino 30,00 €
Odvzem krvi za ICT 30,00 €
Odvzem brisa na klamidijo 80,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak. Akcije in popusti se ne seštevajo in jih ni mogoče kombinirati. 

Strokovna ekipa

Marija Ocvirk

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Marija Ocvirk je specialistka ginekologije in porodništva, zaposlena v Termah Dobrna. Medicinsko fakulteto in specializacijo je končala v Ljubljani.  Po opravljenem specialističnem izpitu je bila leto dni na izpopolnjevanju v Leverkusnu v Nemčiji, od leta 1994 je delala na ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila vodja perinatologije in namestnica predstojnika oddelka. Njeno vodilo pri delu je nenehno učenje in izpopolnjevanje na različnih strokovnih področjih. Aktivno in pasivno se udeležuje številnih izobraževanj v Sloveniji v organizaciji Združenja ginekologov in porodničarjev, na Novakovih dnevih, na področju ultrazvočne diagnostike ploda. Dvakrat se je udeležila tečaja iz ultrazvoka pri prof. Kypros Nikolaidesu v Londonu na The Fetal Medicine Foundation. Leta 1999 je uspešno zaključila Mednarodno šolo akupunkture in moksibustije v Ljubljani in nato še šolo akupunkture in moksibustije na China Beijing International Acupuncture Training Centre v Pekingu. Leta 2006 je uspešno opravila mednarodni izpit za mednarodno pooblaščeno svetovalko za laktacijo, International Board Certified Lactation Consultant – IBCLC. Vsako leto redno aktivno sodeluje pri izvedbi tečaja za mednarodne svetovalce za dojenje. Aktivno je sodelovala pri izvedbi projekta Novorojenčku prijazna porodnišnica s pripravo literature in poučevanjem medicinskega kadra na ginekološkem oddelku. Bila je glavni mentor specializantom ginekologije in porodništva.

Maja 2005 se je zaposlila v Termah Dobrna, kjer se ukvarja z rehabilitacijo žensk po ginekoloških obolenjih. Ženskam predpisuje terapije, spremlja njihovo rehabilitacijo po prebolelem raku na rodilih in raku dojk ali po ginekološki operaciji. Delo dopolnjuje z dispanzerjem na primarnem nivoju, ravno tako v Termah Dobrna. V Termah Dobrna je s sodelavci pripravila programe za večjo rodnost, za priprave na porod, za ženske v menopavzi, program za obnovitveno rehabilitacijo po operaciji raka na dojkah. Pri delu se srečuje s pacientkami iz vse Slovenije in tujine, sodeluje z ginekologi iz vse Slovenije. Je članica: Zdravniške zbornice Slovenije, Zdravniškega društva, Združenja ginekologov in porodničarjev Slovenije, Združenja za perinatalno medicino, Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje.

Že na začetku strokovnega dela je spoznala, da se bo morala nenehno izobraževati in spremljati strokovno literaturo, kar ji je bilo vselej v veselje in prid. Ugotovila je, da tako najbolje pomaga ženskam v njihovih težavah. Zaveda se, da k uspešnemu delu veliko prispeva prijazen odnos tako do pacientk kot do sodelavcev in zdi se ji  Pri delu se ji pomembno, da zna prisluhniti stiskam in težavam svojih bolnic.
 
 

Pokaži več

prim. Uršula Salobir Gajšek

dr. med. spec. ginekologije in porodništva
Pokaži več