Politika piškotov

Pravna podlaga

Piškoti na spletnih straneh Terme Dobrna d.d., so nastavljeni v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (General Data Protection Regulation – GDPR). 

Pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov v primeru piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, predstavlja zakon (drugi odstavek 157. člena Zakona o elektronskih komunikacijah), v primeru analitičnih piškotkov pa privolitev posameznika – uporabnika spletne strani.    

Piškotki in namen pridobivanja piškotkov

Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. 

Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. 

Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Piškotki, ki jih vsebuje naše spletno mesto https://www.terme-dobrna.si/:

Piškotek
Ime piškotka
Namen
Čas piškotka
Google Analytics _ga
Statistika ogledov spletne strani
1 dan

Nujni piškotki za delovanje spletnega mesta omogočajo normalno delovanje spletnega mesta in njegovih osnovnih funkcionalnosti. Brez namestitve tovrstnih piškotkov vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti. Nastavitev nujnih piškotkov ne morete urejati.

Piškotki za namen trženja omogočajo spremljanje statistike ogledov spletne strani, na podlagi tega lahko izboljšujemo uporabniške izkušnje spletni strani v bodoče. Ob obisku spletne strani se lahko prosto odločite, ali privolite v uporabo analitičnih piškotkov. Če tega ne storite, to za vas ne bo imelo negativnih posledic.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Upravljalec piškotov in Pravice posameznika

Upravljavec piškotkov je družba Terme Dobrna d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna.
Za uveljavljanje vaših pravic sledite zavihku Pravice posameznika

Informacije o obdelavi osebnih podatkov in politike piškotkov v veljavi od 30.11.2020.