TERMIN AMBULANTE

Dr. Domen Stropnik dr. med., spec. ortopedske kirurgije: /

Jakob Merkač, dr. med., spec. ortopedije: 17.06.2022, ob 15.00

Dr. Krašnja Matevž, dr. med., spec. ortopedije: /

Vasja Kašnik dr. med. spec. ortopedske kirurgije: 22.06.2022, ob 16.30

 

NAROČANJE:

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 13.00 uro ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Ortopedska ambulanta

V ortopedski ambulanti izvajamo vse preglede s področja ortopedije, bolezni kosti in sklepov ter svetujemo glede operativnih posegov. Strokovno sodelujemo z Ortopedsko bolnišnico Valdoltra in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Svetujemo glede operativnih posegov v ortopedski kirurgiji, dodatno tudi glede fizioterapevtskih postopkov. V ortopedski ambulanti je, kadar je to primerno, možna tudi aplikacija protivnetnih infiltracij.

Cenik

Specialistični otropedski pregled z izvidom in mnenjem  85,00 €
Kontrolni ortopedski pregled  50,00 €
Znotrajsklepna aplikacija zdravil/blokada 20,00 €
Cenik velja od 07. 01. 2022. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Jakob Merkač

dr. med., spec. ortopedske kirurgije

Jakob Merkač, dr. med., se je rodil 25.7.1983 v Slovenj Gradcu. Po zaključeni gimnaziji na Ravnah na Koroškem je študij medicine nadaljeval na Medicinski fakulteti v Ljubljani in ga zaključil s pohvalo v letu 2009. V letu 2010 je pričel s specializacijo iz ortopedske kirurgije in opravljal kroženje v SB Slovenj Gradec, UKC Maribor, v Ortopedski bolnišnici Valdoltra ter na Ortopedski kliniki Ljubljana. Specializacijo je z odliko zaključil v juliju 2016 in se zaposlil v SB Slovenj Gradec na Oddelku za travmatologijo in ortopedijo. V letu 2017 pa se je zaposlil v OB Valdoltra na oddelku za artroskopijo in športne poškodbe. Ukvarja se z artroskopskimi in rekonstrukcijskimi posegi na kolenu, rami in gležnju. Redno se izobražuje tako v Sloveniji kot v tujini in sledi najnovejšim trendom kirurškega zdravljenja poškodb in bolezni kolenskega, ramenskega in gleženjskega sklepa.

Pokaži več

Dr. Domen Stropnik

dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Redno zaposlen v SB Celje na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe. Ukvarja se predvsem s športnimi poškodbami in artroskopskimi posegi na rami, kolenu in gležnju, ter artroplastiko kolka in kolena.  
-    2005 – 2012: Študij medicine na Medicinski fakulteti v Mariboru
-    2014 – 2016: specializacija iz travmatologije
-    2016 – 2020: specializacija iz ortopedske kirurgije – zaključena s pohvalo
-    2021: Zaključil doktorski študij in pridobil naziv doktor znanosti

Dodatna usposabljanja tekom specializacije:
-    kroženje v Ortopedski bolnišnici Valdoltra in na Ortopedski kliniki v Ljubljani tekom specializacije
-    AOTrauma Course – Basic Principles of Fracture Management, Brdo pri Kranju (oktober 2014)
-    ATLS Course for Doctors (november 2014)
-    AOTrauma Course – Approaches & Osteosynthesis, Graz, Avstrija (september 2015)
-    AOTrauma Course – Advanced Principles of Fracture Management, Brdo pri Kranju (oktober 2015)
-    13th International course of arthroscopic techniques, Ljubljana (april 2016)
-    TKA Primary and Revision Course, Stolzalpe, Avstrija (oktober 2016)
-    360° around knee osteotomies, OB Valdoltra (marec 2018)
-    BioSkills Sports Medicine Knee Arthroscopy Course, Rotterdam, Nizozemska (april 2018)
-    19th EFORT Congress, Barcelona, Španija (junij 2018)
-    EFORT Fellowship (junij 2018) na Irskem
-    Masterclass »Arthroscopy for Knee & Shoulder«, Ankaran (november 2018)
-    BioSkills »Advanced Shoulder Course«, Köln, Nemčija (oktober 2019)
-    Masterclass – SportsMed Shoulder & Knee, Ljubljana (december 2019)
 

Pokaži več

Marko Kotnik

dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Medicinsko fakulteto v Ljubljani in študij uspešno zaključil 26.5.1983. Leta 1986 pričetek opravljanja specializacija iz ortopedije in jo zaključil 10.10.1990. Redno zaposlen v Splošni Bolnišnici Celje na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe, od novembra 2011 v funkciji predstojnika oddelka. V času specializacije in po njej udeležen dodatnih izpopolnjevanj v številnih ustanovah doma in v tujini (Orthopädischae Spital Speising na Dunaju, LKH Stolzalpe Avstrija, LKH Steyer Avstrija, Thun Krankenhaus Švica, Hôpital de Nyon, Švica, Travmatološka klinika Zagreb, Ortopedska bolnica Banjica Beograd) prav tako beleži udeleženost na več kot osemdeset konferenc, kongresov, seminarjev, tečajev in učnih delavnic  v Sloveniji, Evropi in ZDA. Poudarek predvsem na ukvarjanju z artroplastiko (primarno in revizijsko) kolčnega in kolenskega sklepa ter operativnimi posegi na stopalu in gležnju.

Pokaži več

Vasja Kašnik

dr. med., spec. ortopedske kirurgije

Vasja Kašnik, dr. med. je študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani zaključil leta 2011 in istega leta opravil strokovni izpit. Do leta 2013 je bil zaposlen kot sobni zdravnik na oddelku za travmatologijo in ortopedijo v SB Slovenj Gradec. Maja tega leta je pričel s specializacijo iz ortopedske kirurgije in opravljal kroženje na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana ter v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, kjer se je poleg predvidenega izobraževanja po programu dodatno posvetil zdravljenju bolezni hrbtenice. Udeležil se je več mednarodnih kongresov in praktičnih izobraževanj. Specialistični izpit je s pohvalo opravil novembra 2018. Zaposlen je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec kot specialist ortopedske kirurgije in se poleg artroplastike kolkov, kolen ter posegov na sprednjem delu stopala, ukvarja z zdravljenjem bolezni ledvene hrbtenice, kjer je kot prvi v zgodovini SB Slovenj Gradec vpeljal tudi kirurško zdravljenje.

Pokaži več